4 Mart 2014 Salı

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?


İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ  SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

23 Şubat 2014 tarihinde yapılan iş güvenliği ve uzmanlığı sınavı sonuçları 12 Mart 2014 te açıklanacaktır. Sınav yapıldıktan sonra 3 gün içinde itirazlar alınacak, 10 gün içerisinde ise itirazlar değerlendirilip, 12 Mart Çarşamba günü sınav sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının resmi sayfasından yayınlanacaktır.

İş güvenliği veuzmanlığı sınav sorularının yayınlanması


 23 Şubat 2014 tarihinde yapılan İş Güvenliği ve Uzmanlığı sınavı soru ve cevapları yayınlandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş güvenliği ve Uzmanlığı sınav sorularını Milli Eğitimin internet sayfasından bakabilirsiniz.
1 Ocak 2014 tarihi itibariyle bütün işyerleri, iş güvenliği ve uzmanı bulundurma zorunluluğu getirildi.50 az çalışanı olan tehlikeli ve az tehlikeli sınıfta yer alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı özellikle A ve B sınıfı iş güvenliği uzmanı ihtiyacından dolayı, sayısını arttırmak için 23 Şubat 2014 tarihinde sınav yaptı. Görüştüğümüz İş Güvenliği ve Uzmanlığı adayları, 23 şubatta yapılan sınav, 21 aralık 2013 te yapılan sınavdan daha zor olduğunu ve sınavda daha çok mevzuat ağırlıklı olduğu için, adayların neredeyse tamamının zor geçtiğini ifade ettiler.
 Sınav merkezi olarak Milli Eğitim Bakanlığı 5 bölgede yapmakta olup, bunlar İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana olmak üzere sınavlarını gerçekleştirdi.

Sınavın Değerlendirme Aşaması

A, B sınıfı iş güvenliği ve uzmanlığı sınava giren adayların cevap kağıtları iki defa optik okuyucudan geçirilerek okutulmak ta ve sınava giren adayların puan hesaplama yöntemi şu şekilde olmaktadır. Puan=Doğru sayısı/Soru sayısı X100 formülü ile hesaplanmaktadır. Sınavda her soru için eşit puan dağılımı uygulanmakta, değerlendirme 100 üzerinde 70 puan ve üstü alarak, sınavda başarılı olarak sayılırsınız. Sınavda toplam 80 soru sorulmakta, geçme şartı ise 56 soru doğru yapılması halinde geçmiş oluyorsunuz. Hatalı soru çıkması halinde, hatalı bulunan soruların şıkları doğru kabul edilerek, iş güvenliği ve uzmanlığı adaylarına ek puan olarak eklenmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder